NoordkaapMusic

Vandaag zou Noordkaap comeback maken in Genk: "Bijna gênant om het nu over ons te hebben"

Noordkaap, de band van frontman Stijn Meuris, zou normaal vandaag na 20 jaar (!) haar Belgische comeback maken in C-mine in Genk. Een uitverkocht try-out concert als opwarmer voor een reeks concerten in de AB. Maar door de coronacrisis is de reünie van Noordkaap even in de koelkast gestoken. 

Noordkaap zou normaal vandaag, 30 jaar na Rock Rally en 20 jaar na de afscheidsconcerten, zijn comeback maken. Dat zou in een uitverkochte zaal in C-mine in Genk gebeuren, maar door de coronamaatregelen mogen er geen concerten doorgaan. “We hadden een heleboel mooie concerten gepland, zoals deze try-out in Genk en 3 uitverkochte shows in de AB. Als je die moet afgelasten, word je daar niet vrolijk natuurlijk,” zegt Stijn Meuris. 

Aparte sfeer

De concerten worden nu uitgesteld tot het najaar, maar of die dan kunnen plaatsvinden, is nog onzeker. “Het is een gok en alle artiesten zoeken natuurlijk nieuwe data voor hun optredens, dus dat wordt een heel moeilijke puzzel voor concertorganisatoren. Als mensen uiteindelijk weer naar concerten mogen gaan, zal er een heel aparte sfeer hangen", denkt Stijn Meuris. "In het begin gaan mensen ook bang zijn, maar op een bepaald moment moet je gewoon de knop omdraaien.” 

De muzieksector wordt zwaar getroffen, maar het is bijna gênant om het daarover te hebben als je weet dat mensen dierbaren verliezen

Stijn Meuris

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de muzieksector. Alle optredens worden uitgesteld en het is nog onzeker of de zomerfestivals wel zullen plaatsvinden. “Iedereen wordt erg getroffen, ook roadies, sessiemuzikanten, technici,... enzovoort", zegt Meuris, "maar het is bijna gênant om het daarover te hebben als we weten wat ze in ziekenhuizen meemaken en dat mensen daar dierbaren verliezen. In het licht daarvan stelt dit niks voor."

Een heel klein beetje oorlog

Ondanks de geannuleerde optredens weerklinkt Noordkaap toch elke dag door veel straten in ons land. Tijdens het dagelijkse applausmoment voor de zorgsector om 8 uur 's avonds wordt heel vaak het nummer "Ik hou van u" gedraaid. “Dat mooie moment past perfect bij de toon en sfeer van dat nummer. Beter dat nummer dan "Een heel klein beetje oorlog", alhoewel we daar eigenlijk nu toch wel een beetje inzitten”, besluit Meuris. 

Meest gelezen