Radio 2

Slager uit Brugge: "Veel barbecues in beperkte kring dit weekend"

Zondag wordt het de eerste echt warme lentedag. Traditioneel wordt er dan massaal gebarbecued. Dat zal in deze coronatijden niet anders zijn. Slager Bart Maertens uit Brugge merkt het aan zijn verkoop: "Mensen blijven feesten met een barbecue, maar dan in intieme familiekring. Met vier of vijf mensen is dat even prettig."

Bart en Lore Maertens hebben een slagerij in de wijk Kristus Koning in Brugge. Ze hebben zich goed voorbereid op het verwachte BBQ-offensief. "We hebben een groot gamma in voorraad, ook vlees dat we zelf kweken op onze eigen hoeve", zegt Bart. Hij maakt een opsomming die vleesliefhebbers doet watertanden. "Côte à l’os naturel en gerijpt, entrecote, filet pur, gemarineerde en gekruide varkenslapjes en -ribben en natuurlijk ook BBQ-worsten. Daarnaast zijn er groenten- en aardappelsalades. Je kan je feest van A tot Z zelf plannen."

Tips voor een kleinschalige BBQ

Omdat je niet met grote groepen samen mag eten, geeft Lore enkele tips: "Koop verschillende soorten en niet te veel van alles. Kleinere hoeveelheden zijn ook makkelijker te bakken. Je mag niet alles tegelijkertijd op het vuur leggen. Maak tijd voor een aperitief en dan kan je ondertussen videobellen met familie of geliefden die er niet bij kunnen zijn. "

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor de manier waarop de Brugse slagerij verkoopt. "We hadden gelukkig al een webshop", zegt Lore. "Die is geëxplodeerd. Voor mensen die online bestellen, zijn er afhaalmomenten om 10.00, 14.00 en 16.00 uur. Het is meer werk om dat allemaal op te volgen. Vroeger zette ik alleen maar een standaardaanbod online. Maar nu zet ik er ook een tip van de dag op. Ik denk dat onze verkoop voor de helft online is en de andere helft in de winkel."

Meest gelezen