Fotografie Rudi Van Beek

Sophie uit Steenokkerzeel heet "Corona" met haar achternaam: "De grapjes zal ik nog lang mogen aanhoren"

Vroeger werden er wel eens flauwe moppen gemaakt over het gelijknamige bier, maar nu moet Sophie Corona uit Steenokkerzeel vooral opmerkingen aanhoren over het Covid-19-virus. "Ik kan er wel om lachen."

"Ik ben er intussen al aan gewend geraakt. De meeste mensen maken goedbedoelde grapjes als ze mijn naam horen", vertelt Sophie Corona op Radio 2 Vlaams-Brabant. Haar vader is Siciliaan, Corona is dus een Italiaanse familienaam. "Ik heb het eens opgezocht en naar het schijnt zijn er maar een 125-tal mensen in België met de naam Corona. Mijn kinderen hebben de achternaam van hun vader, dus die blijven ervan gespaard."

"Moet jij niet in quarantaine zitten?"

Sophie heeft er geen probleem mee dat mensen nu wel eens durven lachen met haar naam of op z'n minst raar opkijken als ze zichzelf voorstelt. "Soms vragen ze om te lachen of ik niet in quarantaine moet zitten. Thuis wordt de grap wel eens verteld dat mijn huisgenoten met de échte corona zitten en dat die ook niet weggaat. Ach, ik kan er wel mee leven dat mijn naam voor de rest van mijn dagen aan het virus zal gelinkt worden. Er zijn ergere achternamen", besluit Corona.

Meest gelezen