Steek tijdens het joggen eens een stadsgids in je oortjes

Antwerpenaar Wim Van Hauteghem organiseert naast begeleide stadswandelingen ook begeleide looptours in verschillende Antwerpse wijken. Nu dat door de coronacrisis tijdelijk niet meer kan, heeft hij een podcast gemaakt. 

Er staat een mooi lenteweekend voor de deur en dat is goed nieuws voor wie wat wil gaan joggen. Om dat joggen aangenamer en meteen ook leerrijk te maken heeft stadsgids Wim van Hauteghem nu een digitale looptour door Het Eilandje klaar. Hij is m.a.w. je gids via je smartphone. 

"Ik heb al joggend een opname gemaakt van iets meer dan een half uur, ik loop rond Het Eilandje en vertel ondertussen wat er allemaal te zien is."

Passie

"Lopen is al heel mijn leven een passie en ik gids ook graag", vertelt Wim nog tijdens de regionale middaguitzending van Radio 2 Antwerpen. "De coronacrisis weegt dus ook zwaar op mij nu ik tijdelijk geen begeleide tours door Antwerpen kan organiseren. Ik heb het echter creatief aangepakt zodat mensen nu solo kunnen sporten en toch mij als gids hebben." 

Virtuele gids

In de podcast loopt Wim dus virtueel met je mee. De stadsgids voorziet een tour van vijf kilometer rond het Eilandje en vertelt je bijvoorbeeld over het MAS, Red Star Line Museum, de Seefbrouwerij en het Havenhuis van Zaha Hadid. Wim maakte twee versies, een gewone (voor lopers die ongeveer 8 km/u lopen) en eentje voor de snellere lopers.
De start-en aankomplaats is 'Sluisweg', voorbij het Red Star Line Museum en de Kattendijkdoksluis.  Van daaruit neemt Wim je mee op zijn live looptour. Je kan de podcast beluisteren en het parcours bekijken via deze link  

Meest gelezen