Foto: stad Tienen

Verdeelcentrum voor mondmaskers en ander beschermingsmateriaal in Tienen: "Moet bij de juiste mensen terecht komen"

Sinds begin deze week is er in Tienen een logistieke verdeelpost in de brandweerkazerne. Woonzorgcentra en andere zorginstellingen, maar ook artsen en thuisverpleegkundigen uit de regio kunnen er via contactpersonen terecht voor mondmaskers of andere beschermingsmiddelen. 

"We willen er op deze manier voor zorgen dat het materiaal bij de juiste mensen terecht komt", legt burgemeester Katrien Partyka (CD&V) uit. "Er is een tekort aan beschermingsmateriaal en nu leggen we een voorraad aan en dat moet een geruststelling zijn voor alle mensen in de zorg zodat ze veilig kunnen verder werken. Als ze iets nodig hebben, kunnen wij het hopelijk leveren. Nu is soms een beetje de wet van de sterkste en dat willen we vermijden. We moeten solidair zijn in deze tijden."

Er zijn heel wat schenkingen, maar we hebben ook materiaal aangekocht

Katrien Partyka, burgemeester Tienen

Het materiaal werd voor een deel aangekocht door de stad, maar ook heel wat bedrijven deden schenkingen. "Zo leverde Bebat veiligheidsbrillen, Beneo handschoenen en Tiense Suiker, 255 liter alcoholgel. In opdracht van de stad produceerde de vzw Blankedale 20.000 mondmaskers. De stad Tienen plaatste gisteren ook nog eens een bijkomende bestelling voor 2.220 flessen alcogels, 10.000 chirurgische maskers en 10.000 FFP2-maskers. Een eerste levering wordt woensdag verwacht. Blankedale start maandag ook op vraag van de stad met het maken van beschermingsschorten."

Tussenpersonen

Zorgverleners die materiaal wensen aan te vragen, kunnen dit via een contactpersoon per sector. Naargelang de vraag en beschikbaarheid wordt het materiaal klaargezet voor afhaling na afspraak.

Meest gelezen