Zes schakelzorgcentra in Vlaams-Brabant waar coronapatiënten kunnen worden opgevangen

Op verschillende plaatsen in Vlaams-Brabant worden schakelzorgcentra opgericht om onder andere coronapatiënten die het ziekenhuis mogen verlaten, maar niet naar huis kunnen, op te vangen. 

Ons land maakt zich op voor de piek van de coronabesmettingen. Wanneer die er komt en hoe groot die wordt, is niet duidelijk. Maar wel is duidelijk dat alles in het werk wordt gesteld om iedereen tijdens die piek te kunnen opvangen. In heel veel steden en gemeenten zijn ze volop bezig met de bouw van schakelzorgcentra, waar coronapatiënten kunnen worden opgevangen. 

Schakelzorgcentrum in voormalig rusthuis Rillaar

Zo wordt in Rillaar (Aarschot) gebouwd aan een schakelzorgcentrum in het voormalig woonzorgcentrum Sint-Jozef. Het woonzorgcentrum staat er sinds oktober leeg nadat de bewoners verhuisden naar een nieuw gebouw. Volgens directrice Karin Jansen van het WZC kan het woonzorgcentrum op korte termijn terug gebruikt worden als schakelzorgcentrum. Het biedt plaats aan 40 patiënten.

Zes centra in Vlaams-Brabant

Het schakelzorgcentrum in Rillaar is een van de zes geplande centra in Vlaams-Brabant die indien nodig in het kader van de coronacrisis ziekenhuizen uit de regio moeten ontlasten. Ook in Vilvoorde (het gewezen Van Helmontziekenhuis met satelliet in Overijse), Beersel (vormingscentrum Destelheide), Dilbeek (Gosset Hotel), Leuven (UZ Pellenberg), Tienen (afdeling bij de broeders Alexianen en bijhuis in Landen) zijn dergelijke centra gepland  of opgericht. 

Meest gelezen