VRT

W817-actrice Kadèr Gürbüz gaat elke dag naar bejaarden zwaaien in afwachting van filmopnames

Actrice Kadèr Gürbüz vult haar dagen met vrijwilligerswerk tot de opnames voor de W817-film beginnen: "Ik ga elke dag zwaaien aan een rusthuis." W817 was 20 jaar geleden een populaire serie op Ketnet. 50.000 fans zamelden geld in voor een film, de opnames starten als de coronacrisis voorbij is. 

“Ik ben heel blij”, vertelt Kadèr Gürbüz bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Ik had nooit verwacht dat er 50.000 tickets verkocht zouden worden, maar blijkbaar hebben we nog heel veel fans.” De ticketverkoop werd opgestart om centen in te zamelen om filmopnames mogelijk te kunnen maken. 

Ze vraagt zich wel af de film op tijd klaar zal zijn, door de coronacrisis. “Het plan is nog altijd om de film in oktober uit te brengen, maar voorlopig is het koffiedik kijken over wanneer de opnames van start kunnen gaan.”

Gürbüz heeft al heel wat oorspronkelijke afleveringen herbekeken, om zich opnieuw in te leven in haar personage. “Ik denk dat mijn rol twintig jaar later nog even gek is als vroeger. We hebben met de acteurs samen de tekst al even doorgenomen en je merkte dat de personages er snel weer stonden.”

Druk in tijden van corona

Gürbüz zit dan wel noodgedwongen thuis, omdat er geen opnames mogen plaatsvinden. Toch heeft ze, naar eigen zeggen, nog tijd te weinig: “Elke avond denk ik, wat is de dag toch weer voorbijgevlogen.”

Ze gaat vaak langs bij de oudere actrice Chris Boni (84), die lang de rol speelde van Yvette in Thuis. “Ik heb voor haar deur een stoeltje gezet. Chris blijft achter haar glazen voordeur zitten. En zo kletsen we, ik neem al ’s een taartje mee. “

Gürbüz gaf zich van bij de start van de coronacrisis op als vrijwilliger bij het OCMW, het Rode Kruis en de armoedebestrijding. Ze gaat ook elke dag mensen groeten voor de ramen van een rusthuis in Zwijnaarde bij Gent.

Genieten van stilstaan

Deze periode doet Gürbüz anders naar het leven kijken: “Ik vind het verschrikkelijk wat er allemaal gebeurt, al die mensen die overlijden. Tegelijk probeer ik te genieten van het stilstaan en het jachtige leven achter mij te laten. Dat had ik nooit van mezelf verwacht.”

kasto80

Meest gelezen