Goed nieuws voor fans van "W817": de film komt er met dank aan de duizenden fans

Het is nu definitief: er komt een film van de legendarische Ketnetreeks "W817". Om die film te kunnen maken, moesten er eerst 50.000 bioscooptickets worden verkocht. En dat doel is nu zo goed als gehaald.

Enkele weken terug lanceerde de W817-cast de oproep om tickets te kopen voor de film. De film kon er namelijk enkel komen als 50.000 fans tussen 4 maart en 4 april een ticket zouden kopen. De opbrengsten van de voorverkoop moesten de financiering van de film vervolledigen.

(lees verder onder de aankondiging van de cast)

Videospeler inladen...

En de fans stelden de cast niet teleur: er werden tot nu toe al bijna 49.000 tickets verkocht en dat is genoeg om nu al te kunnen bevestigen dat de film er komt. De film zal enkel te zien zijn voor fans met een ticket. Wie de film nog wil zien, zal zich dus moeten haasten voor een van de laatste duizend tickets. 

W817?

De komische jongerenreeks "W817" liep van 1999 tot 2003 op Ketnet, maar wordt tot op vandaag nog herhaald. Verschillende generaties groeiden op met de immens populaire reeks. "W817" speelt zich af in een studentenhuis waar een aantal jongeren samen wonen. De reeks bracht een originele mix van absurde humor met vaak vrij ernstige thema’s. De film zal niet anders zijn. 

De film brengt de originele vaste cast van de reeks terug in een nieuw verhaal. Jenne Decleir (Carlo), Govert Deploige (Steve), Kadèr Gürbüz (Birgit), Britt Van Der Borght (Zoë), Danny Timmermans (Tom), Aron Wade (Akke), Machteld Timmermans (Ellen) en Aagje Dom (Jasmijn) spelen de hoofdrollen. 

In de film komen de oude vrienden elkaar terug tegen op het huwelijksfeest van Carlo. Ze waren elkaar na hun studies uit het oog verloren en volgden elk hun dromen en passies. Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom en Jasmijn dat er in al die jaren veel en weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?

Meest gelezen