Radio 2

WZC Pittem protesteert tegen eventuele opvang coronapatiënten

De directeur van het woonzorgcentrum Sint-Remigius in Pittem wil niet dat rusthuizen ingezet worden om coronapatiënten op te vangen. "Wij doen ons uiterste best om het coronavirus buiten te houden en dan is het niet logisch dat de overheid het hier naar binnen zou brengen",  schrijft Stijn Van Maele in een open brief. 

De rusthuizen moeten zich volgens een richtlijn van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid klaarhouden om patiënten op te vangen als ziekenhuizen vol zouden zitten. Stijn Van Maele, de directeur van woonzorgcentrum Sint-Remigius in Pittem, vindt dat niet kunnen.

"De eerste en hopelijk de laatste keer dat ik een open brief schrijf, maar de omstandigheden zorgen ervoor dat ik niet anders kan. Nog nooit zo kwaad geweest! Waarom laat de overheid de woonzorgcentra vallen?"; schrijft Stijn Van Maele.

"Alle medewerkers nemen strenge maatregelen die worden nodig geacht om ervoor te zorgen dat de woonzorgcentra coronavrij blijven en dat onze ouderen niet overlijden aan het coronavirus. Wanneer de overheid dan beslist dat ziekenhuizen besmette patiënten mogen sturen, dan word ik woedend. Het ligt misschien aan ons West-Vlaams boerenverstand, maar ik kan hier kop noch staart aan krijgen..."

 

Meest gelezen