Luisteraar Lucienne na versoepeling maatregelen Zorgbedrijf Antwerpen: “Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik boodschappen mag doen”

Luisteraar Lucienne liet via de Radio 2-app weten dat ze haar geluk niet op kan na de versoepeling van de maatregelen die Zorgbedrijf Antwerpen begin deze week nam. Die maatregelen legde een volledige lockdown van hun woonzorgcentra op, nadat er vijf bewoners in Borgerhout waren overleden aan het coronavirus. “Ik ga eerst boodschappen doen, maar voor de rest sluit ik me op in mijn appartementje”, vertelt Lucienne.

Luisteraar Lucienne Clabots (74) verblijft in woonzorgcentrum ’t Dokske in Merksem. Ze was dolgelukkig toen ze te horen kreeg dat ze haar serviceflat weer buiten kon. “Gisteren kregen we het nieuws dat we terug buiten mogen komen. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik boodschappen mag doen”, vertelt ze in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen.

“Ik woon in een serviceflat en die is een paar dagen op slot geweest. Dat was even op m’n tanden bijten en hopen dat het in orde kwam”, zegt Lucienne. “Voor mij viel het nog mee, want ik heb een goede vriendin die nog boodschappen voor mij kon doen. Er zitten hier mensen die niemand anders hebben en dan is het wel even afzien.”

Maatregels veranderen

De woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen gingen op slot nadat er in Borgerhout vijf bewoners waren overleden aan het coronavirus. Omdat er veel kritiek op kwam, werd de maatregel teruggeschroefd. 

Nu houdt Zorgbedrijf Antwerpen zich aan de federale maatregelen. Zo mogen bewoners enkel nog naar buiten voor een essentiële verplaatsing of om wat te bewegen. Er mag niemand op bezoek komen. Bewoners moeten ook één voor één de lift nemen en de cafetaria blijft gesloten.   

Ik ga eerst boodschappen doen, voor de rest sluit ik me op in mijn appartementje

Luisteraar Lucienne Calbots (74)

Wat het eerste is dat Lucienne gaat doen? “Boodschappen! Ik ga naar de supermarkt achter de hoek nog wat kleinigheden halen. Daar ga ik heel braaf in de rij staan, met een mondmaskertje op en met handschoenen aan”, vertelt ze.

“Voor de rest sluit ik me op in mijn appartementje en houd ik telefonisch contact met mijn kinderen die in Zuid-Frankrijk zitten, met mijn buurvrouw en met mijn schoonzus.”

Meest gelezen