Gettyimages

Zorgcentra kunnen via website oproepen welk materiaal ze dringend nodig hebben

Medewerkers van Universiteit Hasselt en hogeschool PXL hebben een website gemaakt waar zorgcentra kunnen melden welk medisch materiaal ze dringend nodig hebben. Maar je kan ook financiële of andere hulp op de website aanbieden. 

Heel wat woonzorgcentra en ziekenhuizen raken moeilijk aan materialen om zich te beschermen tegen het coronavirus. Daarom hebben Universiteit Hasselt en hogeschool PXL een website opgestart waarop instanties kunnen melden welke materialen ze nodig hebben en kan je in de andere richting ook je materialen aanbieden. “We zagen dat heel wat mensen beschikken over een 3D-printer en in deze periode heel wat tijd hebben. Met de website proberen we de krachten te bundelen en een hele omgeving aan het maken om iedereen te voorzien van hun noden,” zegt Steven Nagels, ingenieur van Universiteit Hasselt. 

Gratis aanbod

Voorlopig kon het initiatief door sponsors de beschermingsmaskers gratis aanbieden. Om dat te kunnen blijven doen hebben ze meer sponsors nodig. Die kunnen zich ook aanbieden op de website. “Mensen kunnen zich aanbieden als sponsor, maar kunnen ook de handen uit de mouwen steken. Zo kunnen we de actie uitbreiden en nog meer aan de vraag voldoen.” 

Bezoek de website via volgende link: www.makerscollectief4limburg.be

 

Meest gelezen