Maxime Anciaux - All rights reserved

7 coronabesmettingen in Woonzorgcentrum Salvator in Hasselt

In Woonzorgcentrum Salvator in Hasselt zijn er zeven coronabesmettingen vastgesteld. Twee bewoners liggen in het ziekenhuis. “De vijf andere bewoners zijn positief getest, maar hebben geen symptomen”, vertelt voorzitter Rudy Mattheus. Ook twee personeelsleden zijn besmet met het coronavirus.

In Woonzorgcentrum Salvator in Hasselt zijn er momenteel zeven besmette bewoners. Vijf van hen hebben geen symptomen, maar werden toch getest omdat hun kamer grenst aan de kamer van een coronapatiënt. “We hebben ze getest omdat we ervan uitgingen dat ze eventueel in aanraking gekomen waren met de besmette bewoners”, vertelt voorzitter Rudy Mattheus. "Twee bewoners liggen in het ziekenhuis, maar bij eentje is dat omdat ze een breuk heeft. Dat heeft dus niets te maken met corona." De coronapatiënten blijven in quarantaine op hun kamer.

Een viertal weken geleden werd in het woonzorgcentrum een eerste besmetting vastgesteld. Op dat moment waren er vier positieve tests. Een van die vier bewoners is uiteindelijk ook overleden, maar het is niet duidelijk of dat door het coronavirus komt. De andere drie bewoners zijn intussen symptomenvrij. Ook twee personeelsleden hebben positief getest op het coronavirus. Zij zijn nu niet meer aan het werk.

Meer beschermingsmateriaal

"Sinds vorige week hebben we meer beschermmiddelen", gaat Mattheus. verder. "We hebben voldoende alcoholgel en we hebben ook heel veel mondmaskers binnengekregen. Sinds dinsdag dragen de verplegers ook chirurgische maskers, zodat er geen overdracht van het virus kan zijn."

Aan de bewoners wordt gevraagd om zoveel mogelijk op hun kamer te blijven en daar ook te eten. Het woonzorgcentrum kocht ook Ipads, zodat de bewoners kunnen communiceren met hun familie.

Meest gelezen