Voormalig VBO-voorzitter Philippe Bodson overleden aan coronavirus 

Zakenman en voormalig voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) Philippe Bodson is op 75-jarige leeftijd overleden aan Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Dat vernam Le Soir van de familie van de Luikenaar. De oud-VBO-voorzitter was een tweetal weken geleden met corona opgenomen in het ziekenhuis. Hij werd sinds een week beademd.

Bodson was van opleiding burgerlijk ingenieur en werkte als consultant en bestuurder van vennootschappen. Hij was actief in de glasindustrie, onder meer bij Glaverbel,  en in de immobiliën-, de energie- en de telecomsector. Hij was onder meer bestuurder en voorzitter van het directiecomité van Tractebel. 

Van 1987 tot 1990 was hij voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). In de bankenwereld was Bodson actief als lid van de raad van bestuur van Fortis en de Generale Maatschappij van België. In 2001 was hij voor een korte periode CEO van Lernout & Hauspie, een spraaktechnologiebedrijf dat later dat jaar failliet ging. 

Bodson was ook enkele jaren politiek actief bij de MR. Voor die partij zetelde hij van 1999 tot in 2003 als rechtstreeks gekozen senator in de Senaat. 

Meest gelezen