Foto: Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth, Duffel

Francis en Simonne vieren gouden huwelijksjubileum door het raam van woonzorgcentrum

In woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Duffel hebben Francis en Simonne gisteren hun gouden huwelijksjubileum gevierd. Dat gebeurde iets anders dan verwacht, want door de coronamaatregelen konden ze niet fysiek in dezelfde kamer zijn. Gelukkig hadden ze daar in het woonzorgcentrum iets op gevonden: een feestje achter het raam.

Sinds juni van vorig jaar zit Simonne in Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Duffel. Haar man Francis bezoekt haar elke dag om haar een knuffel te komen geven. Door de coronamaatregelen mag hij nu niet meer binnen in het woonzorgcentrum. “Dat vind ik sowieso al moeilijk, maar nu zeker omdat we van plan waren om samen onze vijftigste huwelijksverjaardag groots te vieren”, zegt Francis.

Ik kan niet wachten tot ik haar terug een dikke knuffel kan geven

Francis

Door omstandigheden heeft het echtpaar nooit een groot trouwfeest gevierd. Dat wilden ze nu organiseren voor hun gouden jubileum. “Ik vroeg aan het personeel van het woonzorgcentrum of ik toch op deze speciale dag een namiddag bij haar mocht zijn, maar dat kon niet door de coronamaatregelen. Gelukkig kwamen ze met een mooie oplossing en hebben we toch nog een klein feestje kunnen vieren.”

Francis en de drie kinderen van het koppel verzamelden vrijdag aan het raam van de cafetaria van het woonzorgcentrum. Zo konden ze Simonne zien en via de telefoon ook even spreken. In de cafetaria waren zo’n vijftien mensen van haar afdeling aanwezig – om op veilige afstand – samen een glaasje te heffen. Ook de rest van de inwoners van het woonzorgcentrum vierden mee aan hun raam. “Ik vond het heel plezant en ik ben ontzettend dankbaar dat we dit toch konden doen”, zegt Francis. “Ik kan alleen niet wachten tot ik haar weer een dikke knuffel kan geven.”

Meest gelezen