AFP or licensors

Frans antiterreurparket opent onderzoek naar mesaanval

Het Franse nationale antiterreurparket (PNAT) opent een onderzoek naar de mesaanval die zich vanmorgen heeft voorgedaan in Romans-sur-Isère in het zuidoosten van Frankrijk. Twee mensen kwamen bij de aanval om het leven.

De vermoedelijke dader is een man van Soedanese origine, geboren in 1987. Hij viel verscheidene mensen met een mes aan. Twee mensen overleefden de steekpartij niet. Vier anderen raakten gewond.

Het nationale antiterreurparket opent een onderzoek naar "moord en poging tot moord in het kader van een terroristische onderneming" en "criminele terroristische bendevorming".

Volgens het PNAT duiden de eerste elementen van het onderzoek op een moordzuchtig parcours dat erop gericht was de openbare orde ernstig te verstoren met intimidatie of terrorisme. Ook troffen de speurders bij een huiszoeking documenten van religieuze inslag aan waarin de auteur zich erover beklaagt in "een land van ongelovigen" te wonen.

Meest gelezen