Archieffoto: Facebook

Geitestoet in Wilrijk uitgesteld tot september volgend jaar

De Geitestoet in Wilrijk, één van de grootste historisch-folkloristische stoeten van Vlaanderen, zal dit jaar niet plaatsvinden. “We lopen belangrijke sponsorbudgetten mis, omdat bedrijven die de deuren moeten sluiten door de coronacrisis het niet zien zitten om geld te geven”, zegt Raymond Van de Weyer, voorzitter van vzw Geitestoet. De stoet is verplaatst naar september volgend jaar.

De Geitestoet is een van de grootste historisch-folkloristische stoeten van Vlaanderen. Hij vindt om de vijf jaar plaats. Meer dan duizend figuranten vertellen de ontstaansgeschiedenis van het geitendorp Wilrijk via tal van taferelen en praalwagens. De vorige edities van de Geitestoet lokten elke keer zo’n tienduizenden bezoekers naar Wilrijk.

Door meteen een nieuwe datum te bepalen, tonen we dat van uitstel geen afstel komt

districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA)

Er werd beslist om de stoet die dit jaar normaal zou plaatsvinden op 20 september af te gelasten.  “Uiteraard ligt de corona-epidemie aan de basis van deze beslissing”, vertelt Raymond Van de Weyer, voorzitter van de vzw Geitestoet.

“De gevolgen van het coronavirus zadelen de voorbereiding van onze stoet op met heel wat onzekerheden. Zo is het momenteel niet opportuun om de voorbereidingen verder te zetten en contracten af te sluiten. Daarnaast dreigen we belangrijke sponsorbudgetten te mislopen doordat bedrijven en middenstanders na deze crisis afhaken als sponsor. Wat uiteraard zeer begrijpelijk is. Ook de samenwerking met bijvoorbeeld scholen kwam door corona volledig op de helling te staan.”

Nieuwe datum

Er werd beslist om de Geitestoet te verplaatsen naar 19 september volgend jaar. Dat is een beslissing waar ook het Wilrijkse districtsbestuur zich in kan vinden. “Door meteen een nieuwe datum te bepalen, maken we duidelijk dat we het grootste evenement van Wilrijk niet loslaten: van uitstel komt zeker geen afstel”, zegt districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA).

Meest gelezen