Google Maps

Klanten gaan 's nachts stiekem op café in Diest: "Ze hadden een sleutel"

In Diest heeft de politie vannacht een café moeten sluiten dat, zonder dat de eigenaar aanwezig was, toch open was. Volgens de politie konden twee klanten het café openen omdat ze een sleutel van de zaak hadden. Hoe ze daaraan kwamen, is nog niet geweten.

"Onze politieagenten hebben vannacht rond 1u30 een café moeten sluiten dat toch open was", vertelt Jan Vanhauwere, korpschef van politiezone Demerdal. "Het gaat om een café op de Leuvensestraat in Diest. De eigenaar van het café was niet aanwezig."

Twee klanten van het café konden de zaak stiekem openen omdat ze een sleutel van de zaak hadden. "We weten niet hoe het komt dat zij een sleutel van het café hadden. Heeft de eigenaar zijn sleutel aan hen gegeven? Dat weten we niet. De uitbater van de zaak moet nog ondervraagd worden."

Alcohol en vernielingen

De politie van Diest kreeg weet van het open café doordat buurtbewoners hen verwittigden omdat er zoveel tumult was. "Voor zover ik weet, waren er maar twee mannen aanwezig in het café. Maar die zouden een onderlinge ruzie gehad hebben waarbij wat meubilair in het café sneuvelde", vertelt de korpschef. "Toen de politie aankwam, lag er een snoepautomaat stuk op de vloer."

De twee mannen hadden ook heel wat alcohol gedronken, getuigen de vele lege glazen die op toog stonden. De politie heeft het café gesloten en gaf de twee een proces-verbaal voor een inbreuk op het samenscholingsverbod.

Meest gelezen