SK Nossegem

Na de 'grote' voetbalploegen laten nu ook de spelers van SK Nossegem hun vergoeding vallen

Bij SK Nossegem, een voetbalploeg uit Zaventem, is de financiële domper door de coronacrisis net als bij veel andere voetbalclubs enorm. Maar spelers, trainers en vrijwilligers doen hun duit in het zakje om de club een duwtje in de rug te geven door hun vergoedingen te laten vallen.

Ook lokale voetbalploegen moeten financieel inboeten door de coronacrisis. SK Nossegem, een ploeg uit Zaventem, zag de plannen voor hun kippenfestijn en hun eindeseizoensbarbecue verdwijnen, na de beslissing van de Belgische voetbalbond dat er dit seizoen geen voetbal meer zou zijn. “Sinds midden maart werden de trainingen, wedstrijden en evenementen stopgezet, wat resulteert in een enorm verlies aan inkomsten”, zegt Stefanie De Mol van SK Nossegem.

Net als de ‘grote’ voetbalploegen als RSC Anderlecht en FC Barcelona, waarvan spelers een deel van hun loon laten vallen, hebben spelers, trainers en vrijwilligers van SK Nossegem daarom beslist om hun vergoedingen te laten vallen. “Onze voetbalclub heeft enorm veel mensen met een hart voor SK Nossegem”, aldus Stefanie. “Daarom zien zowel onze vrijwilligers, trainers en onze volledige A-ploeg af van hun vergoedingen. Voor ons als club is dit een mooi bedrag dat we opzij kunnen zetten om volgend seizoen opnieuw te investeren in de club.”

Toch hoopt SK Nossegem dat ook zij in aanmerking komen voor de coronahinderpremie. Maar deze vergoeding wordt voorlopig enkel toegekend aan clubs die voltijds personeel in dienst hebben.

Meest gelezen