q2016422#1q

Nu ook spelers Cercle Brugge technisch werkloos

Cercle Brugge heeft beslist om zijn spelers op technische werkloosheid te zetten. Het is pas de tweede voetbalclub in de Jupiler Pro League om dat te doen. Ook de spelers van Waasland-Beveren zijn technisch werkloos. 

Het omkaderend personeel van Cercle Brugge is al langer technisch werkloos, maar nu volgen ook de spelers. In een mededeling op zijn webiste laat de club weten dat het financieel niet anders kan: "In België heeft de Raad van bestuur van de Pro League op donderdag 2 april aan de algemene vergadering het advies gegeven om de voetbalcompetitie 2019-2020 per direct stop te zetten. Dat advies brengt voor elke betrokken partij heel veel vragen met zich mee. De enige zekerheid op dit moment is dat geen enkel economisch model tegen de impact van deze crisis bestand is (...). Die uitzonderlijke maatregel moet ertoe bijdragen dat de continuïteit van Groen-Zwart gegarandeerd blijft." 

Meest gelezen