Foto: Website Sint-Romboutscollege

Virtueel schoolbezoek met dronebeelden vervangt opendeurdag in Sint-Romboutscollege Mechelen 

In het Sint-Romboutscollege in Mechelen werd de schoolbezoekdag afgelast door de coronamaatregelen. De opendeurdag wordt nu vervangen door een virtueel schoolbezoek. Aan de hand van een filmpje gemaakt met een drone kunnen toekomstige leerlingen en hun ouders toch nog de school bezoeken.

De coronamaatregelen strooiden roet in het eten bij het Sint-Romboutscollege in Mechelen. Daar moesten ze hun schoolbezoekdag die gepland stond op 21 maart annuleren. “We wilden de dag eerst verschuiven naar een latere datum”, zegt algemeen directeur René Schroyens. “Alleen wisten we niet of dat nog wel zou lukken, vermits de aanmeldingsprocedure voor nieuwe leerlingen eind deze maand afloopt.”

Van klaslokalen tot podiumzaal

“We kregen mails van ouders die de school nog nooit gezien hebben en dat toch graag willen doen voor ze hun zoon of dochter inschrijven. We zijn op turbo-versnelling beginnen nadenken en zijn dan zo tot het virtuele schoolbezoek gekomen.” Via de website van de school kan je een filmpje bekijken dat met een drone werd gemaakt. Je wordt er rondgeleid in klaslokalen, maar ook in het zwembad en in de podiumzaal. “Ik ben zelf onder de indruk van de kwaliteit van de beelden en van hoe goed we onze school hebben kunnen weergeven”, aldus Schroyens.

 

We kregen mails van ouders die de school nog nooit gezien hebben en dat toch graag willen doen voor ze hun zoon of dochter inschrijven.

René Schroyens, algemeen directeur Sint-Romboutscollege Mechelen

Naast de dronebeelden zijn er op de website ook filmpjes te zien van leerkrachten die zichzelf en hun vak voorstellen aan toekomstige leerlingen en hun ouders. Er is ook een filmpje dat gemaakt werd als schoolproject door een oud-leerling. “Dat is al een ouder filmpje, maar daar zie je de school zoals ze hoort te zijn: bruisend van de leerlingen. Dat is overigens hoe wij hier de school het liefst hebben. Het zijn bizarre tijden en we kunnen niet wachten tot iedereen weer in de klas zit.”

Meest gelezen