Maeve Kennedy McKean en haar gezin.
2019 Getty Images

Kennedy-dynastie opnieuw geteisterd door noodlot: geen hoop meer voor vermisten na kano-uitstap

In de VS zijn twee leden van de Kennedy-familie vermist na een kano-uitstap. De vermisten zijn de kleindochter en achterkleinzoon van de vermoorde oud-presidentskandidaat Robert F. Kennedy. "Het is duidelijk dat ze gestorven zijn", zegt de vader van het gezin op Facebook. Het is de zoveelste tegenslag voor het bekende politieke geslacht.

Maeve Kennedy McKean en haar zoon Gideon (8) kwamen donderdag niet terug van een uitstap met de kano in een baai, aldus de gouverneur van Maryland. Er werd urenlang intensief naar de lichamen gezocht door politie, kustwacht en brandweer, maar intussen is de zoekactie stopgezet.

Maeve is de 40-jarige kleindochter van voormalig Amerikaans justitieminister en senator Robert F. Kennedy, die in 1968 werd vermoord. Volgens de krant The Washington Post waren moeder en zoon met de kano achter een bal gegaan die in het water was terechtgekomen. De wind maakte het moeilijk voor de twee om terug aan land te gaan. Hun kano werd gisteren teruggevonden.

"De kans dat ze dit hebben overleefd is zeer klein geworden. Het is duidelijk dat Maeve en Gideon gestorven zijn", concludeerde echtgenoot David McKean op Facebook. "Het is geen reddingsoperatie meer, maar een operatie om de lichamen te bergen", zei moeder en grootmoeder Kathleen Kennedy Townsend in een mededeling.

Van de ene tragedie naar de andere

De Kennedy-clan kende al heel wat tragedies, alsof er een vloek op hen rust. Grootvader Robert F. Kennedy werd tijdens de voorverkiezingen van 1968 in Los Angeles doodgeschoten. Vijf jaar eerder was zijn oudere broer John (foto), toenmalig president, in Dallas het slachtoffer van een dodelijke aanslag.

1963 AP

In juli 1999 kwamen zijn zoon John F. Kennedy Junior, echtgenote Carolyn Bessette-Kennedy en haar zus Lauren Bessette om bij een ongeluk met een vliegtuigje voor de Amerikaanse oostkust.

 John F. Kennedy Junior en echtgenote Carolyn Bessette-Kennedy.
Band Photo / uppa.co.uk

Robert F. Kennedy had elf kinderen. Zoon David Anthony stierf na een overdosis drugs, zoon Michael kwam om bij een ski-ongeluk in het wintersportoord Aspen in de Rocky Mountains. Vorig jaar overleed Saoirse, de 22-jarige kleindochter van Robert F. Kennedy, aan een overdosis.

Gewoon de naam, niet het extreme geld

Maeve Kennedy McKean was ook politiek actief. Ze werkte voor de Democratische senator Dianne Feinstein in Californië en adviseerde de regering-Obama over de aanpak van aids en over mensenrechten. Ze was momenteel de directeur van een gezondheidsprogramma aan de prestigieuze Georgetown University.

Over de roem en rijkdom die verbonden was aan haar achternaam, was Maeve vrij nuchter in een interview met Glamour. "Mensen denken, omdat ik een Kennedy ben, dat ik extreem rijk ben. Ha! Ik heb een geweldige naam, maar als je de vierde generatie bent dan is het geld op. We hebben wel geluk in vergelijking met de gemiddelde Amerikaan." 

Meest gelezen