De Foyer #27: Over strenge politiecontroles en uitgestelde zomersolden

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van De Zevende Dag. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

De boodschap was duidelijk: Kom niet naar de kust op de zonnige eerste zondag van de paasvakantie en blijf in uw kot. We praten met kustburgemeesters Daphne Dumery (N-VA) van Blankenberge en Leopold Lippens (Gemeentebelangen) van Knokke-Heist over de strenge politiecontroles aan de kust. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) geeft verdere toelichting bij zijn beleid.

In de kledingsector komen de gevolgen van de lockdown erg hard aan. Online verkoop kan de gevolgen van de winkelsluitingen niet opvangen. En wat met de kortingen en de vraag om uitstel van de koopjesperiode? We ontvangen twee retailers in de studio: Mimi Lamote van Mayerline en Luc Van Mol van ZEB. We praten er ook over met minister van Economie en Consumenten Nathalie Muylle (CD&V).

En afsluiten doen we met een bijzonder initiatief: Dichters van Wacht. Over live poëzie in tijden van lockdown. 

Volg hier De Foyer, de podcast van De Zevende Dag

Meest gelezen