Hartje van viooltjes voor Corona-slachtoffers in Binkom

In Binkom hebben enkele inwoners na een oproep via de plaatselijke facebookgroep een hartje van viooltjes gemaakt. "We wilden hiermee de slachtoffers en de getroffen families een hart onder de riem steken", zegt initiatiefneemster Sarah Deroost.  "We hebben 1000 viooltjes gekregen van een tuincentrum uit Tielt-Winge die de bloemen niet meer kon verkopen omdat de winkel gesloten is", zegt Sarah nog.

Het woonzorgcentrum  't Spelthof in Binkom is ook zwaar getroffen door het Corona-virus. Afgelopen week stierven er al 9 mensen en meer dan dubbel zoveel vechten nog tegen het virus.  Het hartje met de bloemen vind je op een heuvel vlakbij de kerk, ook dichtbij het woonzorgcentrum. 

Binkom was afgelopen week nog wereldnieuws bij het overlijden van de 90-jarige Jeanne Hoylaerts. Zij was ook besmet met het Coronavirus maar weigerde beademd te worden. Ze koos ervoor het toestel afstaan aan jongere mensen.  En dat gebaar werd opgepikt door de media over de hele wereld.  

Meest gelezen