Mensen volgen advies om niet massaal naar bloesemstreek te trekken

Het was een zonovergoten weekend, en dus ideaal om te gaan fietsen of wandelen tussen de bloesems. Maar de politie riep op om geen niet-essentiële verplaatsingen te maken en dus niet naar de bloesemstreek af te zakken. En die oproep werd goed opgevolgd.

Geen essentiële verplaatsingen, dus ook niet met de auto naar Sint-Truiden, Borgloon of Tongeren om daar te genieten van de bloesems. Maar er werd goed geluisterd naar die oproep van de politie. 

Wij zijn heel tevreden dat de oproep zo goed is opgevolgd

Steve Provost, korpschef politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken

De politie van Sint-Truiden, Gingelom, Nieuwerkerken hield extra controles met de fiets en de motor op de bloesemroutes, maar uiteindelijk hebben we geen bloesemtoeristen tegen gekomen zegt korpschef Steve Provost: "Wij zijn heel tevreden, want we hebben geen enkele vaststelling moeten doen voor toeristen in de bloesemstreek. We hopen dat ook de komende dagen het zo zal blijven."

Er werden wel 8 pv's opgesteld voor niet essentiële verplaatsingen, maar dat waren geen bloesemtoeristen. "Mensen vallen soms nog uit de lucht dat er maatregelen zijn en hebben dan uitvluchten. Maar op dat vlak moeten we streng zijn."

Meest gelezen