Twee personen aangehouden voor spuwen naar politie

Een vrouw is aangehouden nadat ze had gespuwd naar de politie. Eerder was ze betrapt toen ze in een filiaal van Carrefour in Berendrecht in de winkel aan het eten en drinken was. Ze spuwde naar het personeel en later ook naar politieagenten die ter plaatse kwamen. Later die dag spuwde er ook een man naar enkele politieagenten in Lier. Ook hij werd aangehouden.

Het Parket Antwerpen heeft zaterdag een 27-jarige vrouw voor de onderzoeksrechter gebracht. Ze werd betrapt in een filiaal van Carrefour in Berendrecht toen ze in de winkel aan het eten en drinken was. De verantwoordelijke nam haar apart en belde de politie. De vrouw kreeg van het winkelpersoneel een mondmasker, maar trok dat af en spuwde en hoestte naar hen.

Dat deed ze later ook naar de politieagenten die ter plaatse kwamen. Ze gaf een valse naam op en beweerde ook besmet te zijn met het COVID19-virus. De vrouw werd aangehouden.

Ook man aangehouden in Lier

Ook een 30-jarige Rus die in Lier woont, werd aangehouden nadat hij naar politieagenten spuwde. Hij liep samen met twee andere mannen en een kind rond op een pleintje aan de Botertonstraat in Lier. Toen dat de politie hem aansprak over het feit dat hij de social distancing-regels niet respecteerde, werd hij agressief. Hij spuwde naar de agenten.

Het parket Antwerpen treedt streng op tegen mensen die tijdens deze coronacrisis bewust hoesten, niezen op spuwen naar politiemensen en andere burgers. Ze vindt dat gedrag bijzonder asociaal en maatschappelijk totaal onaanvaardbaar.

Meest gelezen