RAVAL vzw

Zware periode voor alleenstaanden: "Ze zijn nu nog meer alleen" 

Binnen blijven, geen vrienden of familie bezoeken. Het is sowieso al vervelend, maar zeker als je alleenstaand bent. Dat merken ze ook bij RAVAL vzw, een vereniging voor oudere alleenstaanden. In West-Vlaanderen richten ze zich op alleenstaanden in de regio Brugge.

RAVAL vzw staat voor "Recreatie en Activiteiten Vereniging voor Alleenstaanden" en telt 120 leden in de streek van Brugge. Normaal doen die elke week iets: wandelen, een dansfeest, ... Maar toen bekend raakte dat we allemaal thuis moeten blijven, zijn al die activiteiten geannuleerd.

"Voor sommige alleenstaanden begint het allemaal wat lang te duren", zegt
Rik Desender van RAVAL vzw:  "Wij hebben dus leden die ook geen kinderen hebben en die in feite buiten RAVAL vzw om, niemand anders hebben. Voor hen was dat de wekelijkse gelegenheid om eens onder de mensen te komen. Nu dat ook wegvalt, brengt dat voor die mensen wel iets teweeg."

Meest gelezen