Bakkers hebben handen vol met brood én paaseieren maken

Bakkerij Au Flan Breton met vestigingen in Tervuren, Leuven en Hoeilaart heeft het razend druk met bestellingen. Niet alleen hebben klanten de afgelopen weken heel wat brood gehamsterd, ook de paaseieren komen eraan. En dat betekent extra veel werk.  

Bakkerij Au Flan Breton maakt alles zelf. De broden, koffiekoeken, taarten én paaseitjes. Al was het even spannend voor die laatste. Eigenaar Frederik Delrue: "Normaal liggen de chocolade eieren een maand op voorhand in de winkel, maar toen was er plots de coronacrisis met veel zieken en hamsterende klanten. We hebben dus veel meer brood gebakken dan anders. Waardoor we geen tijd hadden om eitjes te maken.  Afgelopen week en weekend zijn we dan toch in actie kunnen schieten. Zodat onze winkels deze week zeker vol paaseieren zullen liggen." Met twaalf vestigingen hebben Frederik en zijn team het dus erg druk.

Verwennerij

Want coronacrisis of niet, paaseitjes zullen er gekocht worden, zegt Delrue. "Het is een bijzondere situatie. Aan één kant zullen we geen eitjes meer kunnen maken voor scholen, bedrijven of jeugdbewegingen. Dat valt voor ons allemaal weg. Maar tegelijk houden mensen nu wel meer budget over. Ze gaan niet meer op vakantie naar de zon of wintersport, kunnen niet meer op restaurant. Dat geld kan dus naar chocolade gaan. Al verwachten we dat ze lastminute zullen komen. Nu ouders toch geen eitjes kunnen verstoppen voor de kinderen die thuis rondlopen. Maar geloof me, ze zullen net zo verwend worden als vorige jaren."

Meest gelezen