Getty Images

Bestolen restauranthouder getuigt: “Bezoek je gesloten zaak regelmatig voor je voor verrassingen komt te staan”

Het restaurant ‘La pipe d’Anvers’ werd afgelopen week slachtoffer van een inbraak. Er werden verschillende zaken gestolen, waaronder geld en drank. “Ik roep daarom iedereen die momenteel een zaak heeft die gesloten is op om toch regelmatig te controleren, voor je voor verrassingen komt te staan”, zegt zaakvoerster Elke Daelemans.

Afgelopen vrijdagochtend werd er ingebroken in het restaurant ‘La Pipe d’Anvers’ in de Cadixstraat in Antwerpen. De dieven braken ook in in de kelders van het restaurant en in de bovengelegen woning van de zaakvoerster. “Er werden verschillende zaken gestolen zoals geld, een iPad, drank, koksmessen en zelfs chocolade”, zegt zaakvoerster Elke Daelemans.

Tip van de buren

Omdat er in ‘La Pipe d’Anvers’ nog afhaalmaaltijden worden gemaakt, merkte Daelemans de inbraak op. “Niet iedereen komt op dit moment in zijn zaak als deze gesloten is om wille van de coronamaatregelen”, zegt Daelemans. “Ik roep iedereen op om dat wel te doen, voor je plots voor verrassingen komt te staan.”

Ondertussen is de politie langs geweest voor een sporenonderzoek en kreeg Daelemans ook al enkele tips van de buren. “Iemand in de straat heeft rond het tijdstip van de inbraak een busje gezien dat mensen kwam oppikken. Ik heb deze tip doorgespeeld aan de politie en ik hoop dat de daders snel gevat worden. In tussentijd ben ik waakzaam en slaap ik samen met mijn honden in de woonkamer tot de sloten vervangen zijn.”

Meest gelezen