Bekijk de bloesems in uw kot dankzij app: "Blossom Greetings"

De stad Tongeren roept haar bewoners op om via een app foto's te verspreiden van de bloesems in de streek. Zo kunnen mensen die niet naar de fruitstreek kunnen komen door de coronamaatregelen toch genieten van de schoonheid van de bloemetjes. 

Tongenaren die tijdens deze zonnige dagen naar buiten trekken voor een fiets- of wandeltocht in de bloesemstreek kunnen de foto's die ze maken delen via de app 'Blossom Greetings'. "Wij vragen onze bewoners die nu toch in de eigen streek op pad gaan om de foto's die ze maken te delen in deze app", zegt schepen van Toerisme An Christiaens (CD&V). "Zo kan iedereen in Vlaanderen toch van de bloesems genieten. We doen dit als een alternatief voor de start van het toeristisch seizoen."  

Moeilijk om cijfers te plakken op financieel verlies

An Christiaens, schepen van Toerisme

Dat toeristisch seizoen had spectaculair van start kunnen gaan, maar de coronamaatregelen steken daar helaas een stokje voor. Wat dat financieel betekent kan Christiaens nog niet inschatten: "Dit was normaal een topweekend geweest. Het begin van de paasvakantie samen met de aangename temperaturen laten de mensen erop uittrekken. Het is heel moeilijk om cijfers op het verlies te plakken. Het was duidelijk terrasjesweer en bij een wandeling of een fietstocht hoort een drankje, een lunch of een pannenkoek. Dat was er nu helaas niet bij."   

Overtredingen

Omdat sommige mensen het moeilijk hebben om met dit weer de regels rond social distancing op te volgen, voerde de politie controles uit. Maar volgens Christiaens is de oproep om niet naar de bloesemstreek te komen goed opgevolgd: "Er zijn jammer genoeg wel een aantal overtredingen geweest, maar al bij al is de oproep toch goed gerespecteerd. Zeker als je bekijkt wat voor een mooi weekend het was. Mensen waren massaal op de been, maar dat waren voornamelijk mensen uit de buurt." 

Meest gelezen