BELGA

Brusselse bende opgerold door interventie van de Speciale Eenheden en 12 gelijktijdige huiszoekingen

In het Brusselse gewest is een criminele organisatie opgerold door een samenwerking tussen verschillende politiediensten, waaronder de Speciale Interventie Eenheden. De politie was de bende al meer dan een jaar op het spoor en kon vijf van hen zondag inrekenen.

Het gaat om een criminele organisatie uit het Brusselse misdaadmilieu die zich bezighield met het stelen van kluizen uit bedrijven, maar ook met diefstallen van voertuigen. De bende opereerde vanuit Wemmel en gebruikte snelle sportwagens om de politie af te schudden.

Afgelopen zondag werkten verschillende politiediensten waaronder de Speciale Interventie Eenheden samen om twaalf simultane huiszoekingen uit te voeren. Dat gebeurde onder meer in Asse, Wemmel, Kapellen, Grimbergen, Vilvoorde, Jette, Laken en Evere. Tijdens de huiszoekingen zijn verschillende wapens, gestolen voertuigen, goederen afkomstig van diefstallen, luxegoederen en cash geld gevonden. Zes personen werden gearresteerd, waarvan er vijf zijn aangehouden.  De vijf zijn afkomstig uit Asse, Grimbergen, Jette, Laken en Evere.

De Federale politie Halle-Vilvoorde was de bende al meer dan een jaar op het spoor. De vijf aangehouden personen zouden diefstallen over het hele land hebben gepleegd.

Meest gelezen