HANS PUT

Fatih-moskee in Beringen mag van de stad niet oproepen tot gebed voor de zorgsector

In Beringen wilde de Fatih-moskee iedere dag een eerbetoon houden voor de zorgsector, maar de stad geeft geen toestemming. De moskee wou via de luidsprekers van de moskee elke dag oproepen tot gebed voor mensen in de zorg, net zoals de katholieke kerk 's avonds de klokken voor hen laat luiden.

Ook de moslimgemeenschap in Beringen wil zijn dank voor en solidariteit met de mensen in de zorg tonen. Ze wilde daarom iedere dag via de luidsprekers van de moskee oproepen tot gebed voor mensen in de zorg. Maar het stadsbestuur geeft daarvoor geen toestemming. Heel wat inwoners hebben kritiek op die beslissing. Ze hebben daar geen begrip voor,  zeggen ze, in een tijd dat iedereen dezelfde zorgen deelt en solidariteit belangrijk is. 

Gemiste kans

Het feit dat de Fatih-moskee geen oproep tot gebed mag doen, zorgt op sociale media voor felle discussies. Veel inwoners, zowel moslims als christenen, betreuren deze beslissing. In deze strijd tegen corona is iedereen immers gelijk. Zo betreurt Groen Beringen de beslissing van het stadsbestuur om de oproep tot gebed te weigeren. Maar ook schepen Hilal Yalçin van CD&V vindt dit een gemiste kans.

Het feit dat de Fatih-moskee geen oproep tot gebed mag doen, zorgt op sociale media voor felle discussies. Veel inwoners, zowel moslims als christenen, betreuren deze beslissing. In deze strijd tegen corona is iedereen immers gelijk. Zo betreurt Groen Beringen de beslissing van het stadsbestuur om de oproep tot gebed te weigeren. Maar ook schepen Hilal Yalçin van CD&V vindt dit een gemiste kans.

Het feit dat de Fatih-moskee geen oproep tot gebed mag doen, zorgt op sociale media voor felle discussies. Veel inwoners, zowel moslims als christenen, betreuren deze beslissing. In deze strijd tegen corona is iedereen immers gelijk. Zo betreurt Groen Beringen de beslissing van het stadsbestuur om de oproep tot gebed te weigeren. Maar ook schepen Hilal Yalçin van CD&V vindt dit een gemiste kans.

Ook  Hilal Yalcin van CD&V vindt het een gemiste kans, ook al maakt ze zelf deel uit van het stadsbestuur dat de beslissing genomen heeft. "Ik betreur dat er daarover, zelfs nu, geen politieke consensus gevonden kon worden in het schepencollege. Mijn partij was bereid daarover het gesprek aan te gaan en ik sta persoonlijk volledig achter het voorstel. In een stad waar bijna een kwart van de inwoners islamitisch is, vind ik dit oprecht een gemiste kans voor Beringen", besluit ze.

Meest gelezen