Christeyns

Gentse zeepproducent voorziet Europa van reinigingsproducten tijdens coronacrisis: “We moeten extra personeel inzetten”

De Gentse zeepproducent Christeyns moet extra personeel inzetten om ziekenhuizen van over heel Europa te voorzien van reinigingsproducten tijdens de coronacrisis. 30 procent van alle ziekenhuistextiel in Europa wordt met producten van Christeyns gereinigd. 

Zeepproducent Christeyns uit Gent maakt desinfecterende middelen voor ziekenhuizen over heel Europa. Omdat er op dit moment veel vraag is naar zulke producten, zetten ze extra personeel in om alles rond te krijgen. 

“We zijn pas begonnen met het inzetten van een nachtploeg”, vertelt directeur van Christeyns Jef Wittouck. “Daarnaast zijn we ook voor het eerst begonnen met de productie van perazijnzuur tijdens het weekend. Perazijnzuur is het voornaamste ingrediënt voor de desinfectieproducten. Het personeel is gelukkig bereid om extra te werken.”

Eerder verdrievoudigde Christeyns al de productie van handgel in de Franse afdeling. En binnenkort zal er ook in Gent desinfecterende handgel gemaakt worden.

kasto80

Meest gelezen