Gemeente Bredene

Gepensioneerd diensthoofd keert terug naar woonzorgcentrum in Bredene: "Eens een witte schort, altijd een witte schort"

Bijna een jaar na haar pensioen is Chantal Haulain terug aan de slag als diensthoofd in het woonzorgcentrum Jacky Maes in Bredene. Ze werd teruggevraagd om het personeel te ondersteunen bij de coronacrisis. "Het zijn intense dagen, maar ik heb geen moment getwijfeld", zegt Chantal aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Voor de woonzorgcentra zijn het hectische dagen door het meedogenloze coranavirus. Of ze proberen het virus buiten te houden, of er zijn besmettingen bij bewoners en personeel. Alle hulp is dus welkom. Daarom is Chantal Haulain opnieuw aan de slag gegaan in het woonzorgcentrum Jacky Maes in Bredene. "Ik was bijna een jaar geleden gestopt en was net gewend aan mijn nieuwe leven. En toch heb ik niet getwijfeld. Ik had het thuis al gezegd: als ze me terugvragen, doe ik het meteen. Eens een witte schort, altijd een witte schort."

Aangenaam weerzien

"Voor mij was het een aangenaam weerzien met de collega's. Ik voelde bij hen een soort opluchting. Ze leken me blij met de komst van een ancien die de zaak eens met een andere, frisse blik kan bekijken."

Chantal engageerde zich om het coronavirus buiten de muren van het woonzorgcentrum te houden. "Tot nu denken we dat het beestje nog niet binnenzit. Je bent dat natuurlijk niet zeker, want ook hier zijn er geen testen mogelijk. We screenen de bewoners en de personeelsleden wel al een tijd. Zo meten we 2 keer per dag de lichaamstemperatuur van iedereen. Wie meer dan 37,5 graden heeft, moet ofwel in quarantaine ofwel thuisblijven."

Speciale regeling voor gepensioneerden

Gepensioneerden mogen maar een beperkt bedrag bijverdienen. Maar dat zal geen probleem zijn. "Er komt een speciale regeling voor zorgkundigen, politiemensen en brandweerlui die terugkeren uit pensioen door de coronacrisis. Ik moet bekennen dat ik nu meer werk dan vroeger. Toen had ik nog recht op extra vakantiedagen en die heb ik nu niet. Het zijn intense dagen: ik werk van 8.00 uur 's morgens tot 19.00 uur 's avonds en dan zijn er nog de videogesprekken met de directie en het gemeentebestuur. Het is heftig maar de adrenaline blijft doorstromen."

Meest gelezen