De Patio vzw

Brugge opent noodopvang voor kwetsbare kinderen

In Brugge opent vandaag een noodopvang voor kwetsbare kinderen. Die wordt georganiseerd door de jeugdhulpvoorziening De Patio in samenwerking met het Agentschap Opgroeien. Normaal gezien kunnen in De Patio kwetsbare jongens tussen 12 en 18 jaar terecht. Tijdens de coronacrisis kunnen nu ook jongere kinderen tussen 6 en 12 daar opgevangen worden.

Er zijn 4 bedden voorzien voor kinderen die beter niet thuis blijven omdat het daar niet veilig is. Soms kunnen die kinderen terecht bij familieleden, maar nu is het risico op een coronabesmetting te groot.

"Jeugdhulpvoorziening De Patio in Brugge is goed voorbereid op de komst van de kinderen", zegt directeur Toine Perneel. "Ze kunnen zelfs buiten spelen in de stadstuin. Daar staat een schommel en nog wat andere speeltuigen gemaakt door de scouts. Zij hebben een handje toegestoken. We hebben ook heel veel puzzels, gezelschapspelletjes en knutselmateriaal kunnen verzamelen. De kinderen die hier opgevangen worden, willen we vooral een veilige plek aanbieden. Ze moeten hier kunnen bekomen van de barre thuisomstandigheden."

Meest gelezen