Politie merkt meer 'vuurke stook': "Vermoedelijk door de sluiting van de containerparken"

De politiezone van het Hageland krijgt meer meldingen van mensen die hun afval in de tuin verbranden, bijna vier keer zoveel als anders. Dat komt vermoedelijk omdat de containerparken gesloten zijn. Maar het mag niet. "Vanaf morgen zijn de containerparken terug open. Dan kun je daar je afval opnieuw naar toe brengen." 

De politiezone van het Hageland krijgt meer meldingen van mensen die hun afval in de tuin verbranden. Voorlopig zijn de containerparken nog dicht en mensen proberen hun tuinafval op een andere manier weg te krijgen, door het te verbranden. Maar dat mag dus absoluut niet. Korpschef Luc Liboton van de politiezone Hageland: "De containerparken zijn natuurlijk nog altijd gesloten. De mensen zijn thuis, beginnnen in hun tuin te werken, te snoeien en al dat groenafval stookt men dan op. Maar dat is principieel verboden."

Bijna vier keer zoveel meldingen

De politiezone Hageland kreeg sinds de coronacrisis startte, midden maart, al 15 oproepen binnen voor afvalverbranding. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er vier. Een bijna verviervoudiging dus. Mensen die betrapt worden riskeren een boete of een GAS-sanctie die kan oplopen tot 350 euro. 

Vanaf morgen gaan de meeste containerparken weer open, dus dan is er geen excuus meer om je afval in de tuin te verbranden. 

Meest gelezen