Reza Estakhrian

Psychologische hulp voor Turnhoutenaren die het moeilijk hebben in tijden van Corona

De stad Turnhout bekijkt hoe ze sommige mensen die naar het corona-callcenter van de stad bellen ook psychologisch kunnen helpen. Blijkbaar beginnen de maatregelen toch op een aantal mensen zwaar te wegen en die mensen wil de stad nu ondersteunen.

In Turnhout heeft de stad al een aantal weken een callcenter geopend voor mensen die vragen hebben over het coronavirus. Ze zien dat het aantal telefoontjes langzaam begint te dalen van zo’n 16 naar 12 oproepen per uur.

Operatoren in het callcenter merken wel dat de coronaquarantaine zwaar begint te wegen op sommige inwoners. Mensen waar het thuis niet van een leien dakje loopt of die bijvoorbeeld familieleden hebben die ziek zijn. Zij zijn dan volgens de operatoren nogal kortaf aan de telefoon. “We zitten ondertussen al voor de vierde week in quarantaine en dat begint te wegen”, zegt Turnhouts burgemeester Paul Van Miert. Medische hulp bieden is één ding, maar we merken dat sommigen ook psychologische hulp nodig hebben. Die willen we ook zeker geven door mensen die in de problemen zitten door te verwijzen.”

Ook psychologische hulp voor operatoren

Ook de operatoren van het callcenter kunnen volgens burgemeester Van Miert psychologische hulp krijgen. “Onze mensen die nu het callcenter bemannen, zijn bibliotheekmedewerkers. Ze zijn niet opgeleid om met zulke psychologische zaken om te gaan. Soms krijgen ze ook heel schrijnende verhalen te horen en ik vind dat onze medewerkers daar ook gesteund in moeten worden”, aldus Van Miert.

Meest gelezen