Leerlingen uit Limburg gaan op virtuele Romereis: de Coromareis

De WICO scholengemeenschap in Noord-Limburg probeert de afgelaste Romereis te vervangen door een alternatieve virtuele reis. De leerlingen worden elke dag uitgedaagd met een opdracht. De resultaten kunnen dan via een Instagrampagina bekeken worden. 

De Romereis van de laatstejaarsleerlingen van de WICO scholengemeenschap is door de coronacrisis in het water gevallen, maar de leerkrachten doen nu toch hun best om Italië tot bij de leerlingen te krijgen. Ze organiseren een virtuele rondreis.

"Dat de reis afgelast werd, was natuurlijk een grote teleurstelling voor hen, op deze manier hopen we hen toch een deel van de pret te kunnen gunnen", zegt leerkracht Koen Lemmens van campus Sint-Maria in Neerpelt. 

Scheve toren

Het vertrek was gepland op 2 april en daar hoorde meteen een gepaste uitdaging bij zegt Lemmens: "Normaal zouden we die dag in Pisa aankomen. Dus hebben we hen uitgedaagd om iets met de scheve toren te doen. De leerlingen konden hun resultaat naar ons sturen en wij zetten dat dan op onze Instagrampagina zodat iedereen kan meevolgen." 

Het doel van deze onlinereis is om toch wat van Italië te weten te komen: "We zouden normaal een groot deel van het land bezoeken", legt Lemmens uit. "Rome, Firenze en Milaan stonden bijvoorbeeld allemaal op het programma. De leerlingen krijgen nu opdrachten die te maken hebben met die plaatsen. Zo zoeken ze misschien nog eens iets op. De leerlingen zijn niet verplicht om deel te nemen. Maar het is om hen te amuseren, want een Romereis is een reis om pret te maken met elkaar." 

Ondertussen zetten de leerlingen hun reis verder langs steden als Verona, Assisi en Venetië. Overal is een opdracht aan gekoppeld en iedereen kan de resultaten van de reis verder volgen via Instagram. 

Meest gelezen