Transmigranten proberen nog steeds het Kanaal over te steken (ondanks coronacrisis)

Coronacrisis of niet: heel wat transmigranten proberen nog steeds het Kanaal richting het Verenigd Koninkrijk over te steken. In De Panne vond de politie gisterenochtend nog een bootje terug op het strand met daarin natte kledij. Later op de dag werd een groep van 25 transmigranten opgepakt in Bray-Dunes in Frankrijk, net over de grens met België.

De transmigranten waren op zee geweest, maar hun bootje was lek geslagen en afgedreven naar De Panne. "We hebben 's morgensvroeg een melding gekregen van een wandelaar die zag hoe enkele mensen een klein, rubberen bootje in het zand aan het ingraven waren", zegt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B). "Ze waren ook natte kledij en slaapzakken aan het ingraven." De transmigranten gingen te voet terug naar Frankrijk en daar werden ze dus opgepakt.

Meest gelezen