Radio 2

Trouwen in tijden van corona. "In oktober geven we een feest, eentje om nooit te vergeten"

In Huldenberg is het jonge koppel Sven en Cynthia in het huwelijksbootje gestapt. Eentje met weinig passagiers. Want door de maatregelen mochten maar enkele geliefden erbij zijn, en waren kussen en knuffels verboden. "Dat is hard", zuchten de twee. 

Al een jaar lang keken Sven en Cynthia uit Huldenberg uit naar hun speciale dag. Maar het huwelijk zag er helemaal anders uit dan verwacht. Grote boosdoener is het coronavirus. Waardoor er van het grote feest in zaal Berkenhof in Bierbeek, maar weinig overbleef. Cynthia: "We zijn daar echt ziek van geweest. Wetend dat ons feest niet kon doorgaan. We keken er zo naar uit. Maar de optie bleef om te trouwen voor het gemeentehuis. Omdat er dan niet zoveel mensen zouden komen. Dat hebben we ook gedaan." 

Geen kus kunnen geven of een knuffel,
dat was hard. 

In beperkte kring, mocht het jonge paar dan toch trouwen. Al was er geen fysiek contact toegelaten. Cynthia: "Geen kus kunnen geven, dat was heel moeilijk. Je ziet de mensen op afstand staan, bent zo dankbaar dat ze zijn gekomen in deze moeilijke tijd, maar je mag ze niet even vastpakken of knuffelen. Dat was hard."  

Champagne voor twee

De twee blijven het leven wel van de zonnige kant zien.  Cynthia:"Na onze trouw in het gemeentehuis hebben we thuis een glaasje champagne gedronken. En misschien was dat niet slecht. Een hele dag met ons twee genieten. Daar draait het uiteindelijk toch om?" Toch wil dat niet zeggen dat er geen feest meer volgt. Sven: "Op  24 oktober trouwen we voor de kerk. Met erna een feest voor vrienden en familie. En geloof me, dat wordt er eentje om nooit te vergeten." 

Radio 2

Meest gelezen