foto: Limburg.net

Volg de instructies van je gemeente om naar het recyclagepark te gaan

Morgen gaan de containerparken opnieuw open. Maar dat gebeurt wel onder strikte voorwaarden. Om te weten wat je wel en niet mag doen, raadpleeg je best de website van je eigen gemeente.

In Limburg zijn 29 recyclageparken aangesloten bij Limburg.net. Daar mag je enkel naartoe als het echt nodig is, en elk gezin mag maar 1 keer om de 14 dagen langsgaan. Je gaat ook best alleen en je moet voldoende afstand houden. 

We vermoeden dat het wel heel druk kan worden, dus wij werken op afspraak
Ingrid Kempeneers, schepen van leefmilieu Sint-Truiden

In Sint-Truiden wordt het containerpark beheerd door de stad zelf, en daar werken ze op afspraak. "Mensen kunnen die afspraak online maken. Ze kunnen dan kiezen op welke dag en op welk uur ze willen gaan", zegt schepen van leefmilieu Ingrid Kempeneers. "Normaal kunnen we gemiddeld 45 à 48 auto's aan per uur, maar voor de veiligheid houden we het nu op 30 auto's."

Wachtrij live te volgen in Genk

In Genk wordt dan weer gewerkt met een camera. Zo kunnen mensen de wachtrij live bekijken op de website van de stad, voor ze naar het containerpark vertrekken. Dus wie morgen naar het containerpark wil gaan, raadpleegt best eerst de website van zijn gemeente om te weten wat de voorwaarden zijn. 

Meest gelezen