Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Een helderblauwe lucht en vitamine zon: het warme weer houdt deze week aan met donderdag tot 23 graden

We zijn het voorbije weekend al verwend geweest met flink wat zon en temperaturen tot 20 graden. Deze week doen we daar nog een schepje bovenop, want van woensdag tot vrijdag zal het kwik lokaal boven de 20 graden uitkomen. Er kan opnieuw gewandeld en gefietst worden, en u hoeft het tuingereedschap of de barbecue dus nog niet op te bergen.

Vandaag trekt in het begin van de namiddag een weinig actieve regenzone het westen van het land binnen. De storing verplaatst zich daarna langzaam oostwaarts en nadert op het einde van de dag het centrum van het land. Voor de storing is het nog zacht met vrij veel zon. De maxima schommelen tussen 16 graden aan de kust en 21 in de Kempen, en waarden van 18 tot 20 in de meeste andere streken. De matige zuidenwind ruimt in de namiddag naar zuidwest en wordt 's avonds zwak. Dat meldt het KMI.

Vannacht komen er opnieuw opklaringen in het westen van het land. In het centrum en het oosten blijft het bewolkt met op sommige plaatsen nog tijdelijk wat lichte regen of motregen. Daarna wordt het overal droog met kans op vorming van nevel of mist. De minima liggen tussen 3 en 10 graden.

Tuinieren is een ideale bezigheid bij goed weer.

Kwik stijgt, in het weekend iets minder

Dinsdag, na het optrekken van het ochtendgrijs, wordt het droog met opklaringen en wolkenvelden. In Hoog-België kan er een bui tot ontwikkeling komen. In het westen wordt het erg zonnig. Maxima van 14 graden aan zee tot plaatselijk 20 graden in het binnenland. Woensdag is het droog en zonnig op enkele onschuldige wolken na. Het KMI verwacht maxima rond 22 graden in het centrum.

Donderdag blijft het droog en meestal zonnig met enkele wolkenvelden. Het wordt zo'n 22 tot 23 graden. Vrijdag blijft het nog overwegend droog en zonnig. Op het einde van de dag neemt de kans op een bui in het westen toe. Het is nog steeds erg zacht met maxima tot lokaal 23 graden.

Zaterdag kan een storing met regen ons land bereiken vanuit het westen. De maxima kunnen nog 18 graden bereiken in het centrum van het land. Zondag wordt het licht wisselvallig met kans op een bui. Seizoenstemperaturen met maxima rond 13 graden.

Bekijk hieronder "Het weer" met Frank Deboosere:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen