Ziekenhuis Oost-Limburg dringend op zoek naar verpleegkundigen: “Iedereen met ervaring op intensieve is welkom”

Dit weekend hebben voor het eerst meer coronapatiënten de Limburgse ziekenhuizen verlaten dan dat er patiënten zijn opgenomen. Een positieve evolutie, die de grote ziekenhuizen in onze provincie goed kunnen gebruiken. In het Ziekenhuis Oost-Limburg  in Genk bijvoorbeeld botst de intensieve afdeling tegen haar limiet, en is er een tekort aan ervaren verpleegkundigen. 

Kimberly Raymaekers is verpleegster in het ZOL. Zij werkt normaal op het operatiekwartier, maar wordt nu noodgedwongen ingezet op de corona-afdeling. “Door onze kennis van medicatiepompen en beademingstoestellen worden wij ingeschakeld op intensieve zorgen”, legt Kimberly uit. “Er is steeds wel iemand bij die altijd op die afdeling werkt, waar wij op kunnen rekenen. Dat is heel fijn.”

Toch zit het ziekenhuis nog steeds met een tekort aan verpleegkundigen op de intensieve afdeling. “Normaal moest ik dit weekend niet werken, maar we zijn met z’n allen toch opgeroepen om op de corona-afdeling te werken. We kunnen veel medewerkers niet inschakelen, omdat we gewoonweg de tijd niet hebben om iedereen op te leiden. We zouden onze tijd daar wel in willen steken, maar er moeten verpleegsters aan de bedden staan die al op een intensieve afdeling hebben gewerkt.”

Corona is een vies virus. Het ene moment kan je nog gewoon met een patiënt praten, en iets later zakken ze in mekaar
Kimberly Raymaekers

Hoewel er steeds meer patiënten de ziekenhuizen mogen verlaten, was het voor Kimberly en haar collega’s een zeer druk weekend. “Het was heel heftig. Corona is een vies virus. Het ene moment kan je nog gewoon met een patiënt praten, en iets later zakken ze in mekaar en is het alle hens aan dek. We hebben 41 intensieve bedden, en 39 daarvan waren dit weekend bezet.”

Kimberly doet samen met het ZOL dus een oproep. “Verpleegkundigen die ervaring hebben met medicatiepompen en beademingstoestellen, en die al gewerkt hebben op kritieke diensten zoals intensieve zorgen of het operatiekwartier, kunnen zich aanmelden bij het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Die mensen zijn meer dan welkom, want het is hier heel zwaar op dit moment.”

Videospeler inladen...

Meest gelezen