James Arthur Photography

Zo’n 600 mensen beboet in Antwerpen afgelopen weekend voor schenden van coronamaatregelen

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend zo’n 600 mensen betrapt bij het maken van niet-essentiële verplaatsingen of omdat ze in groep samenkwamen. Ook verschillende barbecues en picknicks onder vrienden werden stilgelegd en beboet.

Afgelopen weekend was het zonnig in ons land. Vele mensen wilden daardoor naar buiten en de politie van Antwerpen had de handen dan ook meer dan vol met te controleren of iedereen de coronamaatregelen wel naleefde. Zo’n 600 mensen werden betrapt op het maken van niet-essentiële verplaatsingen of omdat ze in groep samenkwamen.

Ook picknicken verboden

“Wij proberen begrip te tonen voor mensen die een frisse neus willen halen of met het gezin willen gaan wandelen of fietsen’, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. “Waar we niet tolerant voor zijn, zijn mensen die met meerdere personen de wagen nemen. Dat is enerzijds een nutteloze verplaatsing en anderzijds is dat ook een kleine samenscholing.”

Dit weekend werden in verschillende Antwerpse parken ook mensen beboet die picknicks organiseerden. “Dat is niet toegestaan en al zeker niet in groep”, aldus Migom. Ook verschillende barbecues onder vrienden werden stilgelegd en beboet.

Meest gelezen