Bakkers Mo en Abdel geven gratis brood en gebak aan mensen die het financieel moeilijk hebben

Bakkerij Bouakline, een bakker met winkels in Wetteren, Ninove en Nieuwerkerken (Aalst), schenkt brood en gebak aan mensen die het financieel moeilijk hebben. “We vertrouwen de mensen die ons bellen op hun woord. Hopelijk zet ons initiatief ook andere bakkers aan om hetzelfde te doen.”

Ook in moeilijke tijden hebben mensen recht op een warme bakker, dachten de broers Bouakline. Wie de eindjes niet aan elkaar kan knopen, krijgt van Mo (26) en Abdel (28) gratis brood én gebak. 

“Niet iedereen heeft het even breed, daarom willen ook wij ons steentje bijdragen. Wat op het einde van de dag niet is verkocht, schenken we daarom gratis weg”, vertelt Abdel. Samen met z’n broer opende hij begin januari een derde winkel in amper twee jaar tijd. “Wie het kan gebruiken, kan ons bereiken op het nummer 0486/26.75.71. We noteren dan je naam en maken een pakketje klaar."

We vertrouwen de mensen op hun woord

De broers voorzien wekelijks twee afhaalmomenten in hun drie winkels. “Wie een pakketje heeft besteld, kan dat woensdag en zondag om 16 uur afhalen”, verduidelijkt Abdel. “We vertrouwen de bellers op hun woord. We gaan ervan uit dat iedereen eerlijk is en dat de pakketjes terechtkomen bij mensen die effectief in moeilijke papieren zitten.”

Met hun initiatief willen Mo en Abdel nu ook andere bakkers inspireren. “Iedere bakker moet op het einde van de dag eten weggooien. Dat is zonde, zeker in deze moeilijke tijden. Hopelijk zet ons initiatief ook andere bakkers aan om hetzelfde te doen. Samen kunnen we dan echt een verschil maken.”

Meest gelezen