Radio 2

Niet overal even druk in de heropende containerparken

Door een verfijning van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus gaan de containerparken weer open. In Zandvoorde bij Oostende was er file. In Harelbeke was het zeer kalm en was de aparte regeling voor 65-plussers nog niet doorgedrongen tot die leeftijdsgroep. 

Volgens de richtlijnen mogen we pas naar het containerpark als we dringend van afval af moeten. Dat gaat dan om ander afval dan hetgeen wat je op de stoep mag plaatsen om te laten ophalen door vuilnisophalers.  

Ieper vandaag al uitverkocht

In het containerpark van Veurne hebben 120 mensen zich op voorhand geregistreerd. Ook voor de 2 recyclageparken van Ieper moet je een afspraak maken. Je moet er trouwens je bezoek al uitstellen, want alles is volzet vandaag. Er mogen 12 auto's per uur in het containerpark en iedere bezoeker heeft 15 minuten de tijd om alles op de juiste plek te droppen. 

File in Zandvoorde

In het containerpark van Zandvoorde bij Oostende stonden de eerste mensen al aan te schuiven vanaf 8.00 uur. Het park ging maar open om 10.00 uur. Tegen de middag was er dan ook een file van 40 wagens en moest iedereen een uur wachten. 

Iedereen heeft begrip

"Iedereen heeft begrip voor de maatregelen", zegt schepen van afvalbeleid Björn Anseeuw (N-VA). "De instructies van de parkwachters worden door alle bezoekers bijzonder goed opgevolgd. Het is belangrijk dat de bezoeken worden gespreid in de tijd, want er kunnen tegelijk maar 5 bezoekers binnen en je kan eigenlijk nog de hele week naar het containerpark gaan." 

65-plussers

In de containerparken van IMOG Harelbeke was het kalm. De eerste twee uur waren gereserveerd voor 65-plussers, net om te vermijden dat inwoners van verschillende generaties elkaar zouden kruisen, want zo kan het coranavirus woekeren. Maar die regel was nog niet doorgedrongen tot de 65-plussers, want de schaarse bezoekers vanochtend waren duidelijk jonger dan 65. Harelbeke was helemaal klaar voor een overrompeling, met eenrichtingsverkeer in de straat van het containerpark en zelfs met bordjes die aanduiden hoelang je nog moet wachten. Maar voorlopig blijft de grote drukte daar uit.

Meest gelezen