Ook fietsenmakers passen zich aan: "Ik rijd nu rond met mijn eigen fiets voor herstellingen"

Door de coronamaatregelen moeten ook fietsmakers hun manier van werken aanpassen. De fietsenwinkels zijn dicht, maar reparaties kunnen nog wel, op afspraak en de nodige veiligheidsvoorschriften. Stephane Charlier uit Overijse komt zelfs aan huis. 

Door de coronamaatregelen zijn heel wat winkels gesloten, ook fietsenwinkels moeten noodgedwongen de deuren sluiten. Maar ze hoeven niet noodzakelijk alle activiteiten stop te zetten, want dringende herstellingen mogen ze wel uitvoeren. Dat doet ook fietsenmaker Stephane Chalier uit Maleizen bij Overijse: “Wij mogen herstellingen uitvoeren op afspraak, dus na telefonisch contact en met de nodige veiligheidsvoorschriften.”

Nu we enkel de auto mogen gebruiken voor essentiële verplaatsingen, gebruiken heel wat mensen de fiets. De populariteit neemt toe, en dat ziet Stephane ook: “Het is behoorlijk druk. Veel mensen zijn aan het fietsen en er zijn dan ook veel lekke banden. Het is natuurlijk niet makkelijk in deze coronatijd, maar we doen ook wat levering aan huis zoals fietsonderdelen.”

Ik rijd rond met mijn koersfiets en reparatiemateriaal in mijn rugzak

Fietsenmaker Stephane Charlier

Voor wie het echt nodig heeft, kan Stephane ook aan huis komen. “Dat gebeurt natuurlijk ook met de nodige veiligheidsvoorschriften. Ik kan dan banden herstellen, een ketting repareren of remblokjes vervangen. Een echt groot onderhoud gaat natuurlijk niet ter plaatse. Ik doe alles met mijn koersfiets en een rugzak vol materiaal. Dat is nog goed voor de conditie ook want het is nodig.”

Meest gelezen