Heropening 25 recyclageparken van Ecowerf verloopt vlot

Vanmiddag gingen de 25 recyclageparken van de intercommunale Ecowerf weer open. De heropening verliep zonder problemen. Mensen hielden zich aan de veiligheidsvoorschriften tegen besmetting met het coronavirus. De intercommunale Ecowerf doet een oproep om ook de komende dagen de voorschriften te respecteren.

Ecowerf baat 25 recyclageparken uit in het oosten van de provincie Vlaams-Brabant. De parken waren wegens de coronacrisis sinds 17 maart dicht. De dagen voor die sluiting was het bijzonder druk in de parken. Door de grote toeloop bestond er besmettingsgevaar voor de bezoekers en ook voor het personeel van de parken. De heropening vanmiddag verliep vlot. "Alles is zeer vlot verlopen, zonder te grote drukte en te lange files", zegt Jos Artois, de woordvoerder van Ecowerf.

Beperkt aantal mensen

De mensen brachten vooral snoeihout en grof vuil binnen. Het aantal wagens dat de parken mocht binnnenrijden was beperkt om een overrompeling te vermijden. In de kleine parken mochten maximaal 5 wagens samen binnen, in de grote bedroeg die limiet 15 wagens.

Jos Artois doet een oproep om ook de komende dagen de voorschriften te respecteren. "Wij vragen de mensen om niet met te veel afval maar alleen met dringend afval naar de parken te komen." Asbest, herbruikbare goederen en textiel zijn voorlopig niet welkom.

Meest gelezen