©UKZKF-HUDERF

Kinderziekenhuis van Brussel vangt eerste volwassen coronapatiënt op

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola heeft een eerste volwassen coronapatiënt overgenomen uit het aanliggende UVC Brugmann. In het Brugmannziekenhuis was de maximumcapaciteit van de afdeling intensieve zorgen voor coronapatiënten bereikt. "We zijn solidair met elkaar", klinkt het.  

In het Brusselse Brugmannziekenhuis worden momenteel 17 coronapatiënten verzorgd op de afdeling intensieve zorgen. Omdat de capaciteit op de intensieve afdeling daarmee bereikt is, is nu een eerste persoon overgebracht naar het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola. De twee ziekenhuizen werken nauw samen zegt Dirk Thielens van het Kinderziekenhuis: “Er is een intense samenwerking tussen beide ziekenhuizen die op dezelfde campus liggen en ook een grote solidariteit. Zo gaan verplegers van het Kinderziekenhuis al werken op de Covidafdelingen van het Brugmannziekenhuis.” 

Het Kinderziekenhuis benadrukt dat de behandeling van minderjarige patiënten prioritair blijft.  Bij de uitbraak van het coronavirus werd de afdeling intensieve zorgen van het Kinderziekenhuis volledig gereorganiseerd. Coronapatiënten worden er in afzondering van de andere patiënten op een aparte intensive care-afdeling behandeld. Zo worden ook de volwassen patiënten nu behandeld, ze worden op geen enkele andere afdeling van het Kinderziekenhuis opgenomen.

Kleine bedden?

De bedden in het Kinderziekenhuis zijn natuurlijk kleiner, maar ook daar is een oplossing voor, zegt Dirk Thielens: “Daar hebben we natuurlijk speciaal voor opgelet. We hebben binnen onze intensive care een kleine, aparte afdeling van drie tot vier bedden die normaal bedoeld zijn voor pediatrische brandwondenpatiënten. Dat zijn gewone, grote bedden zoals voor volwassenen met aangepaste apparatuur. Dat is natuurlijk allemaal getest en gecheckt alvorens de patiënt over te brengen.”  

 

Meest gelezen