Lady Gaga brengt wereldsterren en "Sesamstraat" samen voor de coronabenefiet "One world: together at home"

Zangeres Lady Gaga heeft een groots benefietconcert aangekondigd om geld in te zamelen voor medisch personeel dat over de hele wereld in de frontlinie staat tegen het coronavirus. Het concert zal uitgezonden tijdens een speciale tv-uitzending op zaterdag 18 april. Voor het concert staan sterren als Andrea Bocelli en Chris Martin aan te schuiven. Ook enkele bekende talkshowpresentatoren beconcurreren elkaar eens niet voor één avond, maar slaan de handen in elkaar.

De COVID-19-benefiet, "One world: together at home" genaamd, is een initiatief van de Wereldgezondheidsorgani­satie (WHO) en Global Citizen, het actieplatform dat tegen 2030 de armoede de wereld uit wil helpen. Sinds het begin van de coronacrisis maakt Global ­Citizen "Together at home", een dagelijkse webcast met livemuziek die de adviezen van de WHO wereldwijd verspreidt. Lady Gaga steunt Global-Citizen en haalde met het platform al 35 miljoen dollar op om het verraderlijke coronavirus te bestrijden.

Het is ook de excentrieke Amerikaanse zangeres die nu haar schouders onder het benefietconcert zet, en Gaga krijgt massaal veel steun van collega's.

Hebben al toegezegd voor de show: Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong, Burna Boy, Chris Martin, David Beckham, Eddie Vedder, Elton John, FINNEAS, Idris and Sabrina Elba, J Balvin, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban, Kerry Washington, Lang Lang, Lizzo, Maluma, Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh Khan en Stevie Wonder.

Elton John en Chris Martin van Coldplay zijn van de partij.

De één uur durende uitzending zal aan elkaar gepraat worden door talkshowpresentatoren Jimmy Kimmel, Stephen Colbert en Jimmy Fallon die tussendoor het gezelschap krijgen van enkele olijke personages uit "Sesamstraat". 

De uitzending van 18 april zal alvast op zenders ABC, CBS en NBC te zien zijn en wordt live gestreamd op Alibaba, Amazon Prime Video, Apple, Facebook, Instagram, Yahoo, TIDAL, Twitch, Twitter en YouTube. BBC One zendt de special een dag later - op 19 april - uit.

Meest gelezen