Lufthansa "intensiveert herstructurering Brussels Airlines" en doekt dochter Germanwings op

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de luchtvaart en het moederbedrijf van Brussels Airlines zou de herstructurering van dat bedrijf nu willen "intensiveren". Wat dat precies inhoudt, is nog niet duidelijk. Wel wordt een andere dochter, Germanwings, opgedoekt.

De raad van bestuur van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft vanmiddag enkele belangrijke beslissingen genomen. Volgens het persagentschap Belga zou Lufthansa ervan uitgaan dat er ook na de coronacrisis een belangrijke vermindering van het luchtverkeer zou blijven. 

Daarom zou Lufthansa de capaciteit van de groep ook op termijn verlagen. Concreet heet het dat de "herstructurering van de Belgische dochter Brussels Airlines geïntensiveerd zal worden". Vorig jaar was een beslissing om Brussels Airlines onder te brengen in de lagekostendochter Eurowings, teruggedraaid. Of dat nu nog geldig blijft, is niet duidelijk. 

Net tevoren had Lufthansa ook al laten weten dat een andere dochter Germanwings wordt opgedoekt. Dat is in feite niet zo heel nieuw, want sinds een crash enkele jaren geleden was Germanwings als merknaam toch al uitgevlakt. 

Lufthansa zou ook de totale vloot van de groep inkrimpen. Zo zouden 40 van de 763 vliegtuigen van de hand worden gedaan. Dat geldt voor Lufthansa zelf, maar ook voor de dochterbedrijven. Op dit ogenblik zouden slechts 60 van die vliegtuigen actief zijn, vooral dan cargotoestellen. Opvallend is ook dat Lufthansa onder meer zes grote A380's of Super Jumbo's van Airbus buiten gebruik zou stellen. 

Lufthansa is het Duitse moederbedrijf van onder meer Brussels Airlines, maar ook van Swiss, Austrian Airlines, en Air Dolomiti uit Italië.

Brussels: "Niet onlogisch dat er aanpassingen gebeuren"

Woordvoerster Kim Daenen van Brussels Airlines kan nog geen verdere details geven over eventuele inkrimping bij de maatschappij. Bij luchtvaart hangt echter alles af van de vloot en volgens haar is het dus niet abnormaal dat er daar aanpassingen zouden komen. 

Ze merkt ook op dat de maatschappij eerder al maatregelen getroffen heeft zoals het opschorten van de meeste vluchten tot 3 mei, de technische werkloosheid voor personeel en het veiligstellen van de cashpositie. 

Meest gelezen